Evalueer je rijgedrag met app

app_axa

Axa Drive, een app gelanceerd door bank en verzekeraar Axa, geeft autobestuurders inzicht in het eigen rijgedrag.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De app analyseert drie parameters (remgedrag, acceleratie en bochtenwerk), en komt zo tot een rijgedragscore die gebruikers via de sociale media kunnen delen. "Er is geen enkele link met onze verzekeringspolitiek, en de lancering van de applicatie zal daar ook niets aan veranderen", zegt Axa-woordvoerder Korneel Warlop.

De bank en verzekeraar hoopt met de app te kunnen bijdragen tot meer verkeersveiligheid en stelt de app ook beschikbaar voor wie geen Axa-klant is. De meeste bestuurders vinden van zichzelf dat ze een goede chauffeur zijn, maar met deze app kunnen ze checken of dit ook werkelijk zo is. "De app is een vrijblijvende manier om iets aan je rijgedrag te doen", aldus Warlop.

Een kaartje met daarop je afgelegd traject biedt inzicht in de verbeterpunten. Heel de rit analyseert de app het optrekken, remmen en bochtenwerk. Het rijgedrag wordt geanalyseerd en op het einde wordt een rijscore gegeven met een gedetailleerde kaart van de knelpunten onderweg. Behalve je rijgedragscore stelt de tool je ook een aantal tips voor om het rijgedrag te verbeteren. Je krijgt persoonlijk advies om de rijstijl te verbeteren en dag na dag het rijprofiel bij te schaven.

Dankzij het spelaspect, of de gamification, zorgt de app voor meer betrokkenheid bij een steeds groter wordende groep mensen. Vooral jonge bestuurders zullen de app waarschijnlijk interessant vinden en kan het wellicht een leuke aanvulling zijn op de rijlessen.

Bron foto: Axa