Nieuws voor rijscholen

trekker_3

Examen T-rijbewijs

maandag 12 mei 2014 | Daisy Kossen

In juni 2013 heeft het CBR van het ministerie de opdracht gekregen om te beginnen met het ontwikkelen van een T-rijbewijs voor tractors en motorvoertuigen met beperkte snelheid (zoals terminaltrekkers en dergelijke). Er is inmiddels e.e.a. bekend over het examen T-rijbewijs.

VQH Advocaten (advertentie)

Om het T-rijbewijs te behalen, moeten de kandidaten vanaf 1 januari 2015 slagen voor een theorie-examen met zon vijftig audiovisuele vragen (af te leggen in een TEC) en een praktijkexamen dat qua opzet te vergelijken is met een C-examen.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen zal waarschijnlijk zon vijfentachtig minuten gaan duren, waarvan zestig minuten rijtijd en wordt straks afgenomen door zon dertig CCV-examinatoren.
Het voertuig moet zijn uitgerust met dubbele bediening.

Meer informatie over aanloop naar het nieuwe rijbewijs en de opzet van de bijbehorende examens zal binnenkort door het CBR worden verstrekt.

Bron: CBR


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is d nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!