Examen vorkhef- en reachtruckchauffeur stopt

Per 1 januari 2019 worden de examens voor het Veiligheidscertificaat vorkhef- en reachtruckchauffeur en Vakbekwaamheidscertificaat vorkhef- en reachtruckchauffeur stopgezet. Het toezicht op de praktijktoetsen VCH komt dan ook te vervallen.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Het CBR neemt via de divisie CCV verschillende vakbekwaamheidsexamens af. Met een groot deel van deze examens wordt de wettelijke toegang tot beroepen geregeld. CCV neemt ook examens af die niet wettelijk verplicht zijn, maar op verzoek van de branche zijn ontwikkeld. Dit is het geval bij de examens vorkhef- en reachtruckbestuurder.

Afname vraag

De vraag voor deze twee examens neemt af. Daarom is het niet langer mogelijk om deze producten met de benodigde kwaliteit tegen een acceptabel examentarief te kunnen aanbieden. Voor deze examens zijn bovendien ook andere aanbieders van soortgelijke diploma’s/certificaten. Na overleg met de branche is besloten om te stoppen met het aanbieden van de examens vorkhef- en reachtruckbestuurder.

Nascholing

De nascholingscursussen U16-2 Heftruck en U17-1 Gebruik laad- en losmateriaal voor de code 95 blijven na 1 januari 2019 bestaan. Vanaf 1 juli 2018 wijzigt voor beide nascholingscursussen onderstaande kwalificatie-eis van de docent:
- huidig: geldig CCV certificaat hef/reachtruck vakbekwaamheid
- vanaf 1 juli 2018: geldig persoonlijk certificaat hef/reachtruck vakbekwaamheid*

* CCV Vakbekwaamheidscertificaat is tot de einddatum geldig. CCV controleert vanaf 1 juli 2018 de afkomst van het vakbekwaamheidscertificaat niet.