FLINKE TOENAME VERKOOP ELEKTRISCHE SCOOTERS

De populariteit van elektrische scooters is dit jaar flink toegenomen. Over de eerste negen maanden van 2018 zijn in totaal 4.192 elektrische scooters geregistreerd. Dat is bijna 2,5 keer zoveel ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Toen verlieten 1.645 elektrische scooters de winkel. Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Steeds meer scooterrijders in Nederland kiezen voor een elektrische scooter. Van alle nieuw verkochte scooters in 2018 was maar liefst 9,2 procent elektrisch. In 2017 lag het aandeel elektrisch t/m september nog op 2,9 procent van het totaal. Volgens RAI Vereniging en BOVAG is de snelle groei mede te danken aan het toegenomen aanbod van betaalbare elektrische scooters en de invoering van een milieuzone voor scooters in Amsterdam sinds 1 januari dit jaar.

Kwaliteitstoename

Niet alleen het aanbod neemt toe maar ook de kwaliteit. Toen de elektrische scooter een aantal jaren geleden voor het eerst op de markt werd geïntroduceerd, werden veel scootereigenaren geconfronteerd met allerlei gebreken en onvoldoende accucapaciteit. Hierdoor namen de populariteit en verkopen snel af. Daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.

 

Vergroenen scootersector

Volgens BOVAG en RAI Vereniging laat de scootersector zien dat de markt snel aan het vergroenen is. Niet alleen dankzij de snelle opkomst van zero emissie, maar ook dankzij de versnelde introductie van schonere Euro IV benzine scooters dit jaar en de nog schonere euro V scooters in 2021.