Freshcabs breidt uit naar Eindhoven

Zelf kiezen door welke taxichauffeur je naar huis wordt gebracht? Dat kan sinds kort met de app van Freshcabs. De taxi app is onder andere al te gebruiken in de steden Rotterdam, Breda, Tilburg en Den Bosch. Per 1 januari is daar nu ook Eindhoven bij gekomen. Het bedrijf hoopt op korte termijn bruikbaar te zijn in de rest van Nederland.

VERJO

— Advertentie —

Eindhovense taxibranche

De Eindhovense taxibranche is de afgelopen jaren al regelmatig in het nieuws gekomen vanwege misstanden door chauffeurs die het niet zo nauw nemen met de dienstverlening. Freshcabs zag een kans om daar op in te spelen.  Een week na de lancering waren er al twaalf zelfstandige taxichauffeurs aangesloten bij de app en inmiddels is er voor vrijwel 24 uur per dag dekking. Freshcabs wil met de app voor meer transparantie zorgen binnen de taxibranche.

Hoe werkt het?

Via Freshcabs werken alleen onafhankelijke ZZP taxichauffeurs of kleinere taxiondernemingen. Deze chauffeurs rijden dan ook veelal straattaxi en bedienen een groot deel van de opstapmarkt. Waar je eerder niet wist bij wie je in de auto stapte, geeft Freshcabs je de mogelijkheid om je eigen chauffeur te selecteren en te kiezen uit verschillende wagens. Zo kan je in Eindhoven bijvoorbeeld kiezen tussen elektrische taxi's zoals de Tesla Model S, de nieuwste Mercedes E-klasse of een ‘gewoon’ taxibusje. Ook kun je selecteren op de taxi die het snelst op locatie kan zijn. Daarnaast is meteen te zien hoeveel een rit je gaat kosten. In de nabije toekomst wil Freshcabs dat klanten de chauffeur ook kunnen beoordelen, zodat andere gebruikers kunnen zien of ze te maken hebben met een betrouwbare chauffeur. De chauffeurs betalen Freshcabs een vaste vergoeding van 3 euro per rit. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk verhoogd naar tien procent van de ritprijs.