Geen helmplicht snorfietsers

Snorfietsrijders worden niet opgezadeld met een helmplicht. Ook worden snorfietsrijders niet van het fietspad naar de weg verbannen.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

De burgemeesters van de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hadden daar om gevraagd, omdat ze voor slachtoffers vrezen onder racende bestuurders. Verkeersminister Schultz van Haegen ziet daar echter niks in.

De bestuurders van de grote steden hoopten er eveneens op dat ze radar- en laserguncontroles mochten invoeren, zodat ze scheurende scooteraars eenvoudiger hun kentekenbewijs konden afpakken. Ook dat is volgens de VVD-bewindsvrouw juridisch gezien onmogelijk.

Ze geeft ook nul op het rekest op het verzoek van de burgemeesters om snorfietsrijders van het fietspad naar de weg te verbannen. Daarvoor is volgens de minister het verschil in snelheid met auto's te groot.

Ze ziet wel heil in een proef die in Amsterdam wordt gedaan. In de gevaarlijkste straten wordt daar de snelheidslimiet teruggebracht naar maximaal 30 kilometer per uur. Al het verkeer moet zich daaraan houden, dus ook auto´s. Schultz noemt die proef ‘zeer interessant’. Het zou voor minder verkeersongelukken kunnen zorgen.

Bron: Telegraaf