Het belang van goede communicatie en NLP

Als rijinstructeur ben je vast bewust van het belang van goede communicatie. Communicatie gaat verder dan het voeren van een goed gesprek. Kennis van onbewuste processen die ten grondslag liggen aan onze communicatie kunnen het verschil maken voor jouw leerlingen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Communicatie en NLP

NLP is een communicatie en verandermethodiek, die zich bezighoudt met de onbewuste processen die ten grondslag liggen aan onze communicatie. NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw aan de Universiteit van Californië. NLP heeft zijn wortels in de psychotherapie, maar wordt ook gebruikt door coaches, trainers, leraren, managers, adviseurs, artsen en andere beroepsgroepen. 

Wat zijn de uitgangspunten?

NLP kent een aantal uitgangspunten die gebaseerd zijn op bewuste en onbewuste processen in menselijk gedrag. Zo hebben de grondleggers van NLP onderzoek gedaan naar succesvolle mensen en de manier waarop zij in het leven stonden. Een aantal uitgangspunten van NLP zijn:

  • Omgevingsfactoren beïnvloeden van jongs af aan ons “wereldbeeld”.
  • Iedere boodschap moet afgestemd worden op de ontvanger.
  • Communicatie wordt beïnvloed door persoonsgebonden factoren.
  • Achter ieder gedrag (ook negatief gedrag) schuilt een positieve intentie.
  • Men beschikt over vele vaardigheden en deze moeten eigen worden gemaakt.
  • Iedere fout is een bron van leerzame “informatie. 
Het belang van jouw leerlingen

Als rijinstructeur heb je dagelijks te maken met verschillende mensen die allemaal op een eigen manier informatie opslaan. Hoe komt het dat de ene leerling alles begrijpt wat je zegt en de ander lijkt het niet te kunnen volgen? Het is belangrijk dat je op een plezierige manier contact maakt met je leerlingen en dat jouw boodschap goed overkomt, dit zorgt niet alleen voor betere resultaten maar ook voor een sterke band met jouw cursisten. 

Cursusinformatie

De VerkeersAcademie biedt als enige in Nederland de mogelijkheid om een professionele NLP-training te volgen, die meetelt voor vier dagdelen theoriebijscholing. Daarnaast kunt u een voorproefje krijgen van de NLP training voor rijinstructeurs, tijdens het RijschoolCongres op 6 september 2015, te Nieuwegein.

Meld je hier aan voor het RijschoolCongres.