Nieuws voor rijscholen

Auto rijden met hooikoorts

Het gemiddelde autostuur is viezer dan een openbaar toilet

woensdag 30 januari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een autostuur meer bacteriŽn bevat dan de wc-bril van een openbaar toilet. Dit komt mede doordat een derde van de autobezitters maximaal een keer per jaar het stuur van zijn auto reinigt.

Lesautolease.nl (advertentie)

Een Amerikaanse autoverhuurwebsite deed onderzoek onder 1.000 automobilisten. Maarliefst 32 procent maakt zijn interieur niet vaker dan ťťn keer per jaar schoon en er zijn zelfs mensen die het helemaal nooit doen. Mede hierdoor zijn er volgens het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information maar weinig plaatsen op deze planeet die viezer zijn dan een auto-interieur. Het is zelfs gemiddeld vier keer viezer dan een toiletbril.

629 bacteri:en per vierkante cm

De studie bracht het gemiddelde aantal bacteriŽn in kaart. Op een stuurwiel zitten gemiddeld 629 bacteriŽn per vierkante centimeter. Voor je schakelpook en deurgreep zijn de waarden respectievelijk 115 en 256. Ter vergelijking: een scherm van een smartphone huisvest er gemiddeld maar honderd. De knoppen van een publieke lift hebben er 313 en de bril van een publiek toilet 172.

Vulpistool benzinepomp nog viezer

In een gemiddelde auto leven 700 verschillende soorten bacteriŽn. De twee meest voorkomende zijn Stahylococcus en Probioni. De eerste wordt in verband gebracht met onder andere voedselvergiftiging en huidinfecties. De tweede kan ontstekingen veroorzaken. Het kan echter nog viezer in de autowereld: op het vulpistool van de benzinepomp leven er tot twee miljoen per vierkante centimeter.

Hoe vies het stuur van de gemiddelde lesauto is, is niet onderzocht.

Via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!