Nieuws voor rijscholen

Innovatief onderscheiden met een Lescam

vrijdag 24 juli 2015 | Miranda Schenkhuizen

Wilt u zich als rijschool onderscheiden? Een innovatieve manier hiervoor is de Lescam, een technisch hulpmiddel die uw rijlessen op een hoger niveau brengt en uw cursisten inzicht geeft in de eigen prestaties en situaties op de weg.

VQH Advocaten (advertentie)

Wat is een Lescam?

Misschien verraad het woord de betekenis al, het is een camera die de les opneemt. De Lescam is een hulpmiddel tijdens de rijlessen, die naast de verkeersomstandigheden ook uw cursisten filmt. De opnames kunnen vooral gebruikt worden voor reflectie met uw cursisten zodat uw leerlingen op beeld kunnen zien waar ze de fout in zijn gegaan. Vooral inzetbaar als het gaat om kijkgedrag.   

De beelden kunt u tijdens de les bekijken, of na afloop van de rijles. De leerling kan de SD kaart mee naar huis nemen om zelf te kijken en te reflecteren. Ook kunnen de ouders nu eventueel meekijken met de gebeurtenissen in de auto.  

De Lescam van Peter Claassen

De Lescam vanPeter Claassen Dubbele Bediening is hiermee voorloper in Nederland. De Lescam is voorzien van panorama HD beeldopname, uitstekende geluidsopname en night vision. Zodat ook tijdens de donkere uurtjes goede opnames gemaakt kunnen worden.

De beelden worden opgeslagen op een SD kaart. Ook beschikt de Lescam over een “evenknop”. Hiermee kunnen lastige gebeurtenissen meteen bekeken worden. En de interne sensor laat in een grafiek allerlei bewegingen van het voertuig zien. Ook werkt de Lescam met Google maps en Google Earth, zodat de eigen auto ten opzichte van de bestaande verkeerssituatie, van bovenaf vergeleken kan worden.

Het systeem werkt niet met wifi. Zo is het minder gevoelig voor hackers en is er meer privacy. Uit ervaring is dan ook gebleken dat de meerderheid het systeem met de SD kaart verkiest.  Voor meer informatie over de Lescam gaat u naar de website van PeterClaassen.nl


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!