Gebruikte elektrische auto's massaal naar buitenland

Gebruikte elektrische auto’s worden massaal geëxporteerd. In Nederland is er nauwelijks vraag naar tweedehands elektrische auto’, aldus autohandelaren. Waarom zou je geen gebruikte elektrische auto kopen?

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

In Nederland zijn er enkele duizenden elektrische auto’s te vinden, auto's zoals de Tesla S, Nissan Leaf, BMWi3, Renault Zoe en Mitsubishi i-Miev. De meeste van deze auto’s zijn verkocht aan ondernemers en bedrijven. Gebruikt doen elektro-auto's het echter niet goed op de Nederlandse markt. Veel van de gebruikte elektro-auto’s worden daarom naar Scandinavië geëxporteerd, daar is een grote markt voor elektrovoertuigen.

Afschrijving

De afschrijving van elektrische auto’s is bijna 2 keer zo hoog als die van voertuigen met een benzinemotor. Voor autokopers die op zoek zijn naar een goedkope deal biedt dit een handige uitkomst. Voor weinig geld hebben ze een auto, het verbruik is daarnaast laag. 

Aanschafpremie

Om te voorkomen dat al die zwaar gesubsidieerde auto’s naar het buitenland gaan, willen de oppositiepartijen D66, GroenLinks, CDA en SP dat staatssecretaris Wiebens met een subsidieregeling komt voor de gebruikte elektrische auto’s. Zo worden de auto’s ook interessant voor particulieren. 

Bron: Telegraaf