LBKR-voorzitter: 'Hou je aan het landelijke beroepsverbod'

bestuur LBKR

LBKR-voorzitter Jos Post heeft zich afgelopen weekend uitgelaten over het feit dat er in Groningen wel gestart is met het geven van motorrijles. In een brief naar de leden schrijft hij: "Het lijkt alsof de veiligheidsregio's hun eigen beleid in deze maken, komt niet sterk over. Naar mijn idee haal je op deze manier het hek van de dam."

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Na de berichten over dat in Groningen diverse rijschoolhouders de motorrijles weer hebben opgepakt, en de veiligheidsregio Groningen dat prima bleek te vinden, klom LBKR voorzitter Jos Post in de pen. 

Brief

Post is het er niet mee eens dat het beleid nu versnippert, schrijft hij in een brief aan de leden en aan de Veiligheidsregio Groningen. "Het verwondert ons dan ook hoogstens dat er klaarblijkelijk met 2 maten gemeten wordt. Vanmiddag vertelt de heer Mark Rutte nog dat motorrijles geven nog steeds niet mag. Ongeveer een half uurtje later lees ik in het Dagblad van het Noorden dat motorrijles in Groningen wel mag! Dit kan toch niet!"

"Kunt u zich voorstellen wat er nu in de branche gebeurt? Facebook ontploft zo’n beetje. Collega’s kijken mee, zijn boos. Zijn gefrustreerd! En ik snap dat. Het lijkt alsof de veiligheidsregio's hun eigen beleid in deze maken, komt niet sterk over. Naar mijn idee haal je op deze manier het hek van de dam. Gevolg gaat zijn dat meer rijscholen het op deze manier gaan aanpakken en het landelijk beleid zo ondermijnen", valt er te lezen. 

Landelijk beleid

Post geeft aan dat LBKR volledig achter de uitspraak van Van Nieuwenhuizen staat. "Wij willen pleiten voor een landelijk beleid, waarin wij het logisch zouden vinden dat de bromfiets- en motorrijlessen (en examens) het eerste weer kunnen worden opgepakt. Natuurlijk met alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen."