Leermiddelen VekaBest aangepast op nieuw theorie-examen

In januari 2015 zullen alle theorie-examens op de ‘nieuwe CBR manier’ worden afgelegd. De vragen zullen inhoudelijk gelijk blijven, de manier van toetsing zal anders zijn. De CBR-locatie in Eindhoven toetst al in het ITEC-afnamesysteem. Maar niet alleen CBR-locaties vragen om verandering, ook de manier van oefenen zal moeten worden aangepast.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Aanpassen

VekaBest, grootste leverancier in verkeersleermiddelen, is inmiddels passend gemaakt. Afgelopen week zijn al de online-examens voor auto, motor en bromfiets omgeschakeld naar de nieuwe manier van examineren. “De grootste wijziging is wellicht dat leerlingen meer vrijheid hebben om door het examen te navigeren. Ze kunnen vragen overslaan en later nog beantwoorden, ook kun je gegeven antwoorden nog corrigeren”, zo meldt Ad Philipsen van Vekabest.  

1984

"Het oude CBR-systeem voor het afnemen van de verkeerstheorie examens dateert al weer uit 1984. Het nieuwe systeem is meer gericht op het individu. Hiermee is het nieuwe theorie-examensysteem klaar voor de toekomst”, zo zegt het CBR.

Fraude

Het CBR meldt ook dat het nieuwe systeem minder fraudegevoelig is, omdat tijdens het nieuwe ITEC-afnamesysteem niemand tegelijkertijd dezelfde examenvraag krijgt voorgeschoteld. Ook komt er in de nieuwe lokalen boven iedere examentafel een spiegel te hangen, op die manier kunnen de zaalmedewerkers precies zien wat de kandidaat voor zich heeft. Daarnaast is er voor elke kandidaat een cameraatje, zodat de zaalmedewerker mee kan kijken via die camera’s.

Toekomst

Ook VekaBest zegt klaar te zijn voor de toekomst. “Het technisch ontwerp is zodanig, dat de examentrainingen kunnen worden gebruikt op elk type apparaat: PC, laptop en tablet, ongeacht merk en type. Het systeem is ook voorbereid op mogelijke nieuwe vraagvormen die het CBR in de toekomst zou kunnen introduceren.”