Lesje inparkeren levert parkeerbon op

Rijscholen in Amsterdam moeten tegenwoordig opletten wanneer zij het inparkeren aan het oefenen zijn met leerlingen. Een lesauto die tijdens het oefenen te lang op een parkeerplaats blijft staan, kan door een scanauto op de bon geslingerd worden.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Scanauto’s

Sinds 2014 rijden er in onze hoofdstad zogenoemde ‘scanauto’s’ rond. Met een scansysteem controleren ze de kentekens van geparkeerde auto’s. Kentekens worden geregisteerd wanneer er binnen vijf minuten na de controle niet voor is betaald. Tot begin 2016 voerden parkeerwachten een tweede controle uit, dit wordt tegenwoordig niet meer gedaan. 

Rijschoolhouders bekeurd

Rijinstructeurs, die niet betalen als ze even stilstaan, kunnen dankzij deze nieuwe ontwikkelingen een prent op de mat terugvinden. Peter van Neck, voorzitter van Vereniging Rijschoolbelang, zegt hierover: “Soms moet je even uitleg geven aan een leerling, bijvoorbeeld aan de hand van een tekening. Het is heel vervelend als je dan gelijk een boete krijgt. We horen steeds vaker, vooral uit Amsterdam, dat er direct bekeurd wordt als een lesauto maar even stilstaat. Dat valt echt op.”

De gemeente Amsterdam gaat uitzoeken hoe vaak het is voorgekomen dat lesauto's bekeurd zijn.