Leuke weetjes voor iedereen met een auto

Er zijn heel wat handige weetjes die iedereen met een auto eigenlijk zou moeten kennen. Het zijn vaak truckjes die alledaagse problemen op een simpele manier oplossen. Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet.

VERJO

— Advertentie —

9 leuke weetjes op een rij

 

Laat je lampen weer glimmen met tandenpasta
Doffe lampen kan je er met behulp van tandenpasta weer als nieuw uit laten zien. Smeer de tandenpasta met een droge doek over je lampen, wrijf het goed in, spoel het af en bekijk het resultaat. Ze zien er als het goed is weer een stuk helderder uit.


Een lichte sleutelbos is beter voor je ontsteking
De binnenkant van de ontsteking van je auto is vrij kwetsbaar. Een zware sleutelbos kan dit door zijn gewicht beschadigen. Het is daarom aan te raden om de sleutelbos van je auto zo licht mogelijk te houden.


Ontdooi een bevroren slot met hand sanitizer
De alcohol die in de hand sanitizer aanwezig is helpt het ijs in het slot te doen smelten. Breng de hand sanitizer aan op je sleutel voordat je deze in het slot stopt.


Gebruik nagellak om kleine krasjes weg te werken
Heb je geen zin om dure lak te kopen om kleine krasjes en putjes weg te werken? Gebruik dan nagellak. Dit houdt beschadigingen goed bedekt zodat ze niet gaan roesten.


Maak een hete auto snel weer aangenaam
Niemand wil graag de auto in stappen wanneer deze een tijd op een zonnige parkeerplaats heeft gestaan. De temperatuur kan binnen namelijk flink gestegen zijn. Koel je auto snel af door het raam aan de passagierszijde open te zetten en vervolgens de deur aan de bestuurderskant meerdere malen open en dicht te doen. De luchtcirculatie die je dan creëert koelt de auto snel af.


Onthoud waar je geparkeerd heb dankzij je telefoon
Op grote parkeerplaatsen kan het soms nogal lastig zijn om je auto terug te vinden. Maak daarom na het parkeren een paar foto’s en sla een beschrijving van de plek op. Je hoeft zo nooit meer lang te zoeken.


Gebruik een scheermesje om je voorruit schoon te maken
Op de voorruit van je auto kunnen soms hardnekkige vlekken vormen. Vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld hars van bomen of insecten. Een makkelijke manier om deze te verwijderen is door gebruik te maken van een scheermesje. Hiermee kan je voorzichtig de viezigheid verwijderen.


Zorg voor een lege kofferbak
Laat geen onnodige spullen in je achterbak rondslingeren. Verwijder ze en zorg er zo voor dat je auto net dat beetje lichter is. Het kan schelen in het brandstofverbruik.


Gebruik een GPS en bespaar brandstof
Een andere manier om brandstof te besparen is door gebruik te maken van de GPS. De GPS laat je de kortste route rijden en zorgt ervoor dat je niet verdwaalt. Je bent hierdoor sneller en voordeliger op je eindbestemming.