Meer werk voor rijscholen door baangarantie vrachtwagenchauffeurs

Vrachtwagenchauffeurs zijn niet aan te slepen! Honderden vacatures die openstaan worden momenteel niet vervuld. De vraag naar vrachtwagenchauffeurs neemt toe en deze ontwikkeling biedt kansen voor rijscholen.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Op dit moment staan er honderden vacatures open en de verwachting is dat dit de komende jaren verder toeneemt. De branche biedt daarom 2000 mensen een opleiding met baangarantie aan. Dat is een van de maatregelen uit het sectorplan 2016-2017 dat vandaag bekend werd gemaakt door het AD. Werkgevers, vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid slaan daarin de handen ineen om de werkgelegenheid te stimuleren.

Wervingscampagne chauffeurs

,,De sector vergrijst en ontgroent", meent Arthur van Dijk voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. ,,Een grote groep chauffeurs gaat binnen afzienbare tijd met pensioen en in heel Nederland zijn er steeds minder jongeren." De wervingscampagne voor nieuwe chauffeurs begint eind dit jaar.

Vakbekwaam personeel moet worden behouden

Om vakbekwaam personeel te behouden ziet het plan er op toe dat de overgang van werkloosheid naar werk eenvoudiger wordt. ,,Het sectorplan biedt maatregelen onder meer voor chauffeurs die het door omstandigheden lastig hebben op de arbeidsmarkt", aldus bestuurder Egon Groen van vakbond FNV. ,,Zij krijgen de mogelijkheid om aan het werk te blijven in de sector, bijvoorbeeld wanneer werkloosheid dreigt, als men even geen baan heeft of ziek uit dienst is gegaan."

Bron: AD