Milan (18) is jongste rijinstructeur van Nederland

Milan

De 18-jarige Milan Ezendam uit Beckum is de jongste rijinstructeur van Nederland. De zoon van een rijschoolhouder slaagde afgelopen week voor zijn examen voor rijinstructeur, schrijft de Tubantia.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

In het interview met de Tubantia vertelt de jonge instructeur dat hij nooit had gedacht dat hij de rijschool van zijn ouders zou voortzetten.

Tot zijn vader een na een tijdje vroeg hij hij erover dacht. "Ik was een beetje van gedachten veranderd. Daarna is het allemaal heel snel gegaan."

Sneltrein

In een sneltreinvaart haalde hij zijn eigen rijbewijs en het examen voor rijinstructeur. Milan's rijinstructeur geeft in het interview aan dat hij nog wel even zijn bedenkingen had. 

"Want hij voegde met 130 kilometer per uur in op de autobaan. Loeistrak en superveilig. Dat zeker. Maar de examinator schrikt zich rot als een kandidaat dat doet. Die boodschap heb ik hem nog meegegeven." Maar het is allemaal helemaal goed gekomen.

Rijschool

Vader Louis Ezendam vind het mooi dat zijn zoon van 18 jaar en zes maanden beide papiertjes in de zak heeft en dat zijn zoon bij zijn rijschool komt werken. De rijschool telt nu 22 instructeurs en behoort daarmee tot de 15 grootste rijscholen van het land. 

Vader Louis geeft wel aan dat het nog even duurt voordat Milan aan de slag gaat. "Milan is een uitstekend rijinstructeur en zijn leeftijd is geen enkel probleem. Zelf was ik 36 jaar geleden als 19-jarige bevoegd en dat is nooit een issue geweest. Bovendien rijdt hij al vanaf het moment dat het als 16-jarige was toegestaan. Maar het is goed om een paar weken als bijrijder met verschillende anderen instructeurs de puntjes op de i te zetten. Het is verder niet zo ingewikkeld. Je zit naast de kandidaat en beschikt over dezelfde pedalen." 

(Foto: facebook Lenoir Opleidingen)