Minder Nederlandse jongeren hebben een bromfiets

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) meldt dat het aantal bromfietsen onder Nederlandse jongeren is afgenomen. Begin 2015 hadden jongeren onder de leeftijdscategorie van 20 jaar, samen opgeteld 40.000 bromfietsen. Dit is 63 procent minder dan in 2010, waarin jongeren 100.000 bromfietsen hadden.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Daarentegen bezitten 50-plussers juist vaker een bromfiets. Sinds 2010 is het aantal bromfietsen bij deze groep gestegen met 32 procent naar 465.000. Inmiddels is ruim 40 procent van de 1,1 miljoen bromfietsen eigendom van iemand die 50 jaar of ouder is.

Waarom een daling?

Deze resultaten zijn voor vele rijschoolhouders niet verrassend. De daling kan te maken hebben met de invoering van het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs. Door de invoering van 2toDrive zullen jongeren eerder geneigd zijn om hun autorijbewijs te behalen. Daar bovenop komt nog dat de invoering van het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs voor sommige jongeren een drempel is om op jonge leeftijd een bromfietscertificaat te behalen, aangezien ze binnen een half jaar mogen starten met autorijlessen.

Bron: Nu.nl