Minister vraagt hulp Pier Eringa bij aanpak problemen CBR

Minister Cora van Nieuwenhuizen grijpt opnieuw in bij het CBR. Ze laat in een brief aan de Tweede Kamer weten de top van het CBR flink op te schonen en krijgt daarbij hulp van de voormalig Prorail president directeur Pier Eringa.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Met de maatregel wil van Nieuwenhuizen snel iets doen aan de schrijnende situatie rondom de wachttijden voor een nieuw rijbewijs bij het CBR. Van Nieuwenhuizen: ,,Deze situatie leidt tot schrijnende situaties doordat mensen die verlenging van het rijbewijs hebben aangevraagd buiten hun schuld zonder rijbewijs komen te zitten. Met alle gevolgen van dien.”

Deskundigheid

Van Nieuwenhuizen wil met de nieuwe maatregel direct deskundigheid toevoegen aan de top van het CBR, terwijl intussen de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur doorgaat. De top van het CBR wordt naast Eringa ook ondersteund door overheidsconsultant Hans van der Vlist.

Zaken op orde

Na het doorlichten van het CBR door een organisatieadviesbureau bleek  onlangs dat de doorlooptijden op zijn vroegst pas in de zomer van 2020 weer op orde zullen zijn. Van Nieuwenhuizen houdt er rekening mee dat het zo’n twee jaar kan duren om orde op zaken te stellen.Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de problemen bij het CBR.