Na faillissement tóch opnieuw rijschoolhouder

In november 2013 werd zijn rijschool na negen jaar failliet verklaard. Maar na een jaar te zijn gestopt kruipt Peter Kruydenberg uit Borne - al 24 jaar rijinstructeur - tóch weer achter het stuur van een lesauto. Hij is opnieuw rijschoolhouder. “Ik kreeg weer jeuk, ik begon het te missen”, aldus Kruydenberg

VERJO

— Advertentie —

Failliet

Tussen 2004 en 2013 gaf Kruydenberg rijles onder de rijschool die zijn eigen naam droeg. De rijschool, die jarenlang gemiddeld aan vijfenzestig leerlingen les gaf en een goede naam in het dorp had, werd in november 2013 failliet verklaard. “Ik ga er niet te veel over uitweiden, maar laten we zeggen dat privéomstandigheden hieraan ten grondslag lagen”, zo zegt Kruydenberg. Hij werktte in die tijd door tot 24 februari 2014 en toen was het einde verhaal voor zijn rijschool. “Na mijn faillissement had ik tijd nodig om alles even op een rijtje te zetten”

Drijfveer

Hoewel hij iets meer dan een jaar geleden failliet verklaard werd met zijn rijschool, pakt Kruydenberg het nu toch weer op. “Ik heb in mijn buurt een goede naam opgebouwd, de rijschool die een concurrent voor mij werd, in de tijd dat ik nog reed, die is weg en er zijn in het dorp nog weinig goede rijscholen. Alle puzzelstukjes vielen ineen. Ik ging weer rijden”, aldus een enthousiaste Kruydenberg.

Samen

Hij pakt het niet alleen aan. Met behulp van zijn vriend, overbuurman en tegelijkertijd werkgever Richard Fokking maakt hij een herstart als rijschoolhouder.
Kruydenberg: “Ik begin met de auto en de aanhanger, eventueel hoop ik op termijn de bromfiets erbij te kunnen pakken. Even kijken hoe er op gereageerd wordt bij leerlingen in mijn auto. Kijken of ze broertjes of zusjes hebben die graag op een bromfiets willen gaan rijden. Ik focus mij nu eerst op de auto. Het liefst zit ik vijftig uur per week vol dan ben ik blij.”

'Klant is koning'

Kruydenberg geeft ondanks zijn faillissement aan dat hij het niet anders gaat doen dan de vorige jaren. “Mijn faillissement had vooral te maken met mijn privéomstandigheden. Ik weet dat ik genoeg kwaliteit in huis heb. Ik ben al 24 jaar rijinstructeur en hou niet van prutswerk. Ik heb veel instructeurs opgeleid en ga voor de beste kwaliteit. Alles dat het beste is voor de leerling. De klant is bij mij nog koning. Ik heb naar mijn idee ook een goede naam in het dorp, dat is denk ik wel een pluspunt.”

Toekomst

In april hoopt Kruydenberg zover te zijn dat hij met ‘Verkeersschool Borne’ weer zijn geld kan verdienen. Rijles geven is en blijft zijn grootste passie. “De eerste lessen zijn geweest, nu wachten op extra uren. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken en ze te begeleiden in het rijproces. Het allerliefst zit ik met mijn handen in het haar, omdat mijn rij-agenda zo vol zit.”