Nieuws voor rijscholen

Onderzoek zelfrijdende ato

Nederlander moet weinig hebben van zelfrijdende auto

donderdag 01 juni 2017 | Daisy Kossen

De wereld waarin we enkel nog in zelfrijdende auto’s de weg op gaan, lijkt steeds dichterbij te komen. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt echter dat de meeste Nederlanders niets moeten hebben van de zelfrijdende voertuigen. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van het nieuwe platform Zelfsturing.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Aan het onderzoek hebben 1.500 automobilisten meegedaan. Daarvan ziet slechts een derde de komst van zelfsturende auto’s als iets positiefs. Iets meer dan de helft van de respondenten (55 procent) wil zelf blijven rijden en voor 12 procent maakt het niets uit. 

Toekomst

Volgens trendwatcher Vincent Everts is zelfsturing de toekomst. Daarbij doelt hij niet enkel op de zelfsturende auto’s, maar ook over wat deze nieuwe technologieën voor werknemers betekenen, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Everts verwacht dat de arbeidsproductiviteit van werknemers dankzij zelfsturing flink zal toenemen. “Doordat robots taken gaan overnemen, auto’s zelfstandig gaan rijden, smartphones steeds slimmer worden en de komst van blockchain, kunnen werknemers méér in minder tijd doen.”

Sceptisch

De meeste Nederlanders staan sceptisch tegenover nieuwe technologieën. Maar volgens Everts zegt dat niet zoveel. “Als mensen zien hoe gemakkelijk het werkt, gaan ze het vanzelf gebruiken.” 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!