Niet alle rijschoolhouders zijn begonnen met lessen

rijden auto

Hoewel veel rijscholen in de startblokken stonden om weer aan te slag te gaan, zijn niet alle rijschoolhouders meteen weer begonnen met lesgeven. Sommigen zijn verbaasd dat de maatregelen opeens zijn opgeheven en maken zich zorgen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Zo wil rijschoolhouder Ferry van Til uit Voorst de sprong nog niet wagen, zegt hij tegen De Stentor. Eerst werd hij enthousiast, maar daarna sloeg de twijfel toe, geeft hij aan.

Niet voorbereid.

"Ik begrijp de druk op het kabinet vanwege alle economische belangen, maar eigenlijk is het gekkenwerk. We gaan in de anderhalvemetereconomie in de auto opeens heel dicht op elkaar zitten. Het besmettingsgevaar lijkt me heel groot", zegt hij tegen de krant. 

Ook de rijscholen van Harmen van Tent Beking uit Empe en Tjidsger Postma uit Deventer stellen de start nog even uit. "We schrokken ons dood toen Rutte de rijschoolbranche ook noemde in het rijtje dat weer aan de slag mag. Daar hadden we totaal niet op gerekend en we zijn er ook niet op voorbereid", zegt die laatste. 

De komende week willen de rijscholen zich beter voor bereiden. 

Facebook

Ook op Facebook zijn rijschoolhouders terughoudend. En zijn er nog veel vragen. Zo zegt een rijschoolhouder: "Maandag weer lessen, ik moet zeggen ik ben er maar druk mee. En ik vind het ook doodeng, als ik eerlijk ben. Wat is dan een goed desinfectiemiddel? En waar kun je dat kopen?" 

Een ander zegt: "Ik ga het even aankijken. Voelt het niet goed dan is het zo weer klaar."  Een rijschoolhouder die wel is begonnen schrijft dat er al een les weer is afgezegd. "De 1ste rijles zit er alweer op. Wel fijn om weer te beginnen maar wel met gemengde gevoelens. De volgende leerling heeft afgezegd ivm verkoudheid." 

Het is voor veel rijscholen dus nog even wennen om de juiste vorm te vinden met de nieuwe regels en wat het nieuwe normaal wordt.