Nieuw rijschool franchise concept in de maak

“Franchise rijschool concepten zijn voornamelijk gericht op een verdienmodel”, zo zegt Matthieu Stam van het Instituut Verkeersveiligheid & Voertuigbeheersing Nederland. “Deze franchise concepten hebben in veel gevallen de rijschoolbranche inmiddels een slechte naam gegeven”, aldus Stam. Volgens hem gaat zijn nieuwe concept, dat nog in de maak is, daar verandering in brengen. De naam is inmiddels wel bekend: Driving Company - Quality Drivers.

VERJO

— Advertentie —

Kwaliteit

Om de veiligheid in Nederland te vergroten zijn goed gekwalificeerde rijinstructeurs belangrijk, zo beaamd ook de rijschoolbranche. Matthieu Stam verwacht – samen met twee partners – met het nieuwe franchise concept hier op te kunnen inspelen. “Wij leggen onze focus op een kwalitatief goede rijopleiding en niet zozeer op het verdienmodel. Natuurlijk is deze ook van belang, maar we kijken in eerste instantie naar kwaliteit."

Concept

Het idee van de drie heren is simpel. “Driving Company – Quality Drivers: een landelijke franchise rijschool, die zich qua opleidingen onderscheidt door een kwalitatief hoog niveau opleidingen van de instructeurs. Met daarbij veel voordelen voor de toekomstige leerlingen. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle instructeurs op dezelfde wijze en met dezelfde visie de rijopleidingen verzorgen. Al onze instructeurs worden gecoacht en hebben bij specialisten een extra opleiding met diverse Masterclasses gevolgd. Zij nemen, naast de intensieve praktijkbegeleiding, deel aan de Masterclasses: Personal Development, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) , EHBO en reanimatie, top level rijvaardigheidstraining en training Social Media. Om op die manier de kwaliteit van de rijinstructeur te vergroten.”

Voordelen

Quality-Drivers biedt rijinstructeurs vele voordelen aan, zo verklaart Stam. “We bieden onder andere betaalbare  instap- en maandelijkse fee aan, een mogelijkheid tot financiering onder gunstige voorwaarden, startgarantie voor beginnende instructeurs met minimaal 25 leerlingen en 100% van de fee wordt direct geïnvesteerd in reclamedoeleinden en de verdere ontwikkeling van Driving Company - Quality Drivers.”

Uurgarantie

Driving Company - Quality Drivers wordt opgezet vanuit de VOF ‘Drivers Academy’. Uurgarantie kan volgens Stam daardoor makkelijk gegenereerd worden. “Drivers Academy heeft de juiste contacten, waardoor zij door middel van landelijke acties nieuw werk kunnen genereren. Hierover zijn afspraken gemaakt met invloedrijke partijen voor langere periode. Over de exacte werking van de processen kan ik helaas geen uitspraken doen omdat dit de basis is voor het concept.”

De drie bedenkers van dit nieuwe concept hebben allen ruime ervaring binnen de rijschoolbranche en het verkeer, waardoor zij exact weten waarop ze zich willen focussen en wat er zich in de branche afspeelt. “Eigenlijk zegt onze naam al genoeg. Quality-Drivers, kortom de leerling en instructeur staan voorop.”

Zodra er meer bekend is over dit nieuwe concept, zal de redactie van RijschoolVandaag u op de hoogte houden.