Nieuwe CBR tarieven 2017

De nieuwe CBR tarieven zijn bekend. Zoals iedereen al had verwacht zullen de meeste kosten omhoog gaan. Zo wordt het praktijkexamen weer duurder en dit geldt ook voor de Eigen Verklaring van het CBR.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De tarieven van het CBR zijn eindelijk bekend. Het praktijkexamen voor de personenauto gaat 100 euro kosten (+ 1,75 euro) en de Eigen verklaring 33,80 euro (+ 1 euro). Nieuw, door het stopzetten van de volledige tegemoetkoming door de overheid is het tarief voor onderzoeken na melding van de politie vanwege een vermoeden van medische ongeschiktheid of onvoldoende rijvaardigheid.

Initiatief nemen

Het CBR legt jaarlijks zo’n 3.000 onderzoeken medisch en rijvaardigheid op. De overheid betaalde deze onderzoeken tot nu toe volledig. Vanuit de gedachte dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft voor veilige verkeersdeelname, moeten rijbewijshouders deze onderzoeken vanaf januari 2017 geheel of gedeeltelijk zelf gaan betalen. Bij twijfel aan de rijgeschiktheid, kan men beter zelf het initiatief nemen om niet meer te rijden of aan te melden bij het CBR voor een medische keuring. Dat is aanmerkelijk goedkoper (33,80 euro) dan de kosten die volgen nadat je bent aangemeld door de politie (minimaal 384 euro).

Een volledig overzicht van de nieuwe tarieven kunt u downloaden via de website van het CBR