Nieuwe volgbromfietsen voor examens CBR

Het CBR heeft 63 nieuwe volgbromfietsen besteld om daarmee bromfietspraktijkexamens af te nemen. Het gaat om 53 bromfietsen van het merk Peugeot Tweet EVO met een benzinemotor en 10 elektrische bromfietsen van het merk EMCO Novi C1500. Naar verwachting zullen de bromfietsen in maart worden geleverd.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met de tien elektrische bromfietsen wil het CBR een stap zetten richting maatschappelijk verantwoord ondernemen voor het milieu. Het motorgeluid is minder dan bij benzinebromfietsen en er zijn geen uitlaatgassen. Uit testen met examinatoren is naar voren gekomen dat de EMCO Novi C1500 qua gebruiksgemak beschikt over een voldoende actieradius van minimaal 100 kilometer.

Pilot

Omdat het CBR geen zekerheid heeft over de bruikbaarheid en de accuduur over een langere periode, wil de organisatie eerst een uitgebreide pilot van twaalf maanden houden met de tien elektrische bromfietsen. Hiervoor worden ze verspreid over het land ingezet op grotere examenplaatsen. Hierdoor kan vrijwel iedere bromfietsexaminator ervaring met de bromfietsen opdoen, inclusief het gebruik van de tweede accu die per exemplaar wordt aangeschaft.