NLP: bijscholing van een ander niveau

Veertien jaar geleden is Yoëlla Hijkoop, eigenaresse van Hijkoop Rijopleidingen, rijinstructrice geworden. Nadat ze ervaring had opgedaan bij twee grote regionale rijscholen is zij in 2014 voor zichzelf begonnen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij haar voorop en daarom heeft zij de bijscholing ‘NLP voor rijinstructeurs’ gevolgd.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Yoëlla Hijkoop geeft rijles in omgeving Nijmegen en Den Bosch. Ze staat bekend als een zeer ervaren en kundige rijinstructrice. Dit heeft haar niet weerhouden om te blijven investeren in zichzelf. “De NLP cursus heeft mij een nog betere rijinstructrice gemaakt”, vertelt Yoëlla Hijkoop.

Rijles geven blijft een uitdaging

Het werk als rijinstructrice omschrijft Yoëlla als ‘bijzonder’. Iedere dag maakt ze nieuwe dingen mee en nog steeds is het voor haar een uitdaging om iedere leerling te laten slagen en te begeleiden naar het leven na het rijexamen. “Alle leerlingen zijn uniek en iedere leerling heeft behoefte aan persoonlijke begeleiding”, vertelt Yoëlla. Dit is de reden waarom zij in 2014 voor zichzelf is begonnen. “Ik heb alle vrijheid om mijn leerlingen persoonlijk te begeleiden en daarom ben ik mijn eigen weg ingeslagen”. 

Geen herhaling

Haar interesse voor NLP was al enige tijd aanwezig en toen zij erachter kwam dat de cursus bij De VerkeersAcademie gegeven werd, heeft zij zichzelf gelijk ingeschreven. “Ik was meteen enthousiast en ik heb de cursus met veel plezier gevolgd”- aldus Yoëlla. Tijdens de cursus heeft zij praktische tips gekregen om op een effectieve manier met leerlingen te communiceren. Zoals; feedback geven, begrip hebben voor het model van de wereld welke de leerling heeft, zelf meer rust en weten wat je wilt, meer mogelijkheden om aangepaste uitleg te geven, leerlingen beter en sneller inschatten, denkpatronen van leerlingen aanpassen en nog zo veel meer. “Alle andere bijscholingscursussen waren voor mij puur herhaling. De vierdaagse bijscholing NLP is van een heel ander niveau en de trainer, Bernard Elshout van Kaber uit Breda, beschikt over alle kennis op het gebied van NLP en rijles geven. Hij inspireert en motiveert mensen, bovendien heeft hij zelf jarenlang een eigen rijschool gehad.” 

“NLP in 2 dagen is echt te kort”

Volgens Yoëlla zou iedere rijinstructeur de basis van NLP moeten leren om in de praktijk “met een gerust hart aan de rechterkant te kunnen zitten”. Investeren in persoonlijke ontwikkeling is belangrijk en een vierdaagse cursus is hiervoor van cruciaal belang. Twee dagen is te kort volgens Yoëlla. “Achteraf gezien heb ik gemerkt dat het tijd kost om de stof goed op te kunnen nemen. Daarom ben ik blij dat ik voor de vierdaagse cursus heb gekozen. Er worden kortere cursussen aangeboden, maar dan had ik de interactie met medecursisten en trainer gemist en dat heeft juist de meeste meerwaarde”, vertelt Yoëlla. Ik ben zo enthousiast over de methodiek dat ik logischerwijs ook een Practitioner en ‘the BIG 5 for life’ gedaan heb.

De vierdaagse bijscholing “NLP voor rij-instructeurs” wordt aangeboden door De VerkeersAcademie. De volgende training start op dinsdag 11 oktober. Meer informatie vind je op deze pagina. Bellen kan ook. Het telefoonnummer is 030-6042514.