Olieprijsdaling amper te merken aan de pomp

tanken_1

Hoewel de olieprijzen sterk zijn gedaald, is dit nog niet te merken bij de pomp. Pas wanneer de prijs van ruwe olie voor een lange tijd op een laag niveau blijft zullen benzine en diesel aan de pomp goedkoper worden, zo meldt Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers woensdag.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Prijs

Bij oliemaatschappijen als Shell en BP betaal je nu zo €1,77 voor een liter Euro95 en €1,44 voor dezelfde hoeveelheid diesel. Consumenten betalen op dit moment evenveel als enkele maanden geleden, terwijl de prijs van een vat ruwe olie deze week de laagste stand in jaren bereikte.

Rusland

De dalende olieprijzen zijn voornamelijk voor Rusland een blok aan het been. De inkomsten uit olie en gas zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van de Russische economie. Het land is nu genoodzaakt vaker in te grijpen om de economie aan te jagen.

Oliemaatschappijen kampen op dit moment nog met grote voorraden van brandstof die is aangeschaft toen de olieprijs nog hoger lag. Daarom ligt de prijs bij de pomp nu nog op datzelfde niveau.

Bron: ANP