Nieuws voor rijscholen

zelfrijdende_auto_volvo

Ook Chinezen werken aan zelfrijdende auto

maandag 28 juli 2014 | Daisy Kossen

Baidu, de Chinese evenknie van Google, werkt aan een zelfrijdende auto. Dat heeft een vertegenwoordiger van het internetbedrijf gezegd tegen The Next Web.

Lesautolease.nl (advertentie)

“Het is niet de bedoeling dat de bestuurder niets meer hoeft te doen, zegt topman Kai Yu. Hij krijgt alleen hulp bij het nemen van beslissingen.”

Paard

De bestuurder blijft in alle gevallen de controle over de auto houden, zegt de topman. Hij vergelijkt de zelfrijdende auto met een paard. Die kan zelf beslissingen nemen. Maar als de berijder de controle overneemt, moet het paard luisteren.

Veiligheid

Baidu hoopt met de zelfrijdende auto een bijdrage te leveren aan de veiligheid op de wegen in China. Het concern hoopt in 2015 het eerste prototype af te hebben. Yu wilde niet zeggen in welke van het ontwerp zijn concern zit. Overigens is Google ook al een tijdje bezig met het maken van een zelfrijdende auto.

Bron: AD


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!