Oude, kleine occasion in trek

Kleine tweedehands auto’s van 13 tot 20 jaar zijn steeds gewilder. De verkoop cijfers van deze auto’s stijgen de afgelopen jaren enorm. Autobedrijven verkopen de occasions vaak binnen zeer korte tijd. In 2014 waren er al 42.535 verkochte oude, kleine occasions. Een stijging van wel 60 % ten opzichte van het jaar daarvoor.

VERJO

— Advertentie —

De groei zet in 2015 door

Gemiddeld blijft een occasion zo’n 75 dagen staan voordat het wordt verkocht. En de groei zet door. In het eerste kwartaal van 2015 is een stijging van 13% te zien ten opzicht van dezelfde periode van vorig jaar.

Als het maar rijdt

Niet alleen autogarages doen het goed bij het verkopen van oude auto's. Mocht je zelf een auto willen verkopen, dan hoef je niet bang te zijn dat je hem niet kwijt raakt of voor te weinig geld moet verkopen. De cijfers onder particulieren verkoop zijn in de afgelopen jaren ook gestegen, dit heeft mede te maken met de mogelijkheid om online je auto te koop aan te bieden. 

Auto's die  het meest in trek zijn, is de Subaru Vivio en de Volkswagen Lupo. Daarentegen duurt het een aantal maanden voordat er een koper gevonden wordt voor de Daihatsu Move en de Kia Pride. Autobezitters kiezen deze oudere, lichte auto’tjes vanwege de lage maandelijkse lasten zoals verzekering en wegenbelasting.