Pechtold bij Jinek: 'Chaos CBR na de zomer opgelost'

pechtold jinek cbr

Alexander Pechtold schoof vorige week bij Eva Jinek aan tafel. Jinek legde Pechtold het vuur aan de schenen over alle problemen bij het CBR. Pechtold deed een opvallende uitspraak over wanneer de problemen voorbij zouden moeten zijn.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

“Het eerste kwartaal moeilijk, tweede kwartaal zicht op de oplossing, na de zomer gaan we terug naar de normale werkvoorraad en hopen we dat mensen geen last meer van ons hebben maar echt de dienst verlenen met de kwaliteit die ze van ons mogen verwachten”, aldus de algemeen directeur van CBR. 

September 2020

Daarop gaf Jinek te kennen dat ze daar graag na de zomer weer bij hem op terug wilde komen. "In september 2020 treffen wij elkaar hier weer aan tafel." Een mild dreigement, voegde ze daar nog lachend aan toe. 

Het gesprek ging verder over groeiende wachtlijsten, vooral bij de herkeuringen 75-plussers. "Dat komt doordat de aanvragen vroeger worden ingediend", zei Pechtold hierover. 

Prioriteit

Ook gaf hij aan dat elke maatregel die het CBR hiertegen nam, weer andere problemen kwamen kijken die opgelost moesten worden. 

"Ouderen mogen een jaar langer doorrijden met hun verlopen rijbewijzen. (...) Dat betekent dat ze naar de dokter kunnen, naar de kleinkinderen, winkelen, maar betekent ook dat ze niet buiten Nederland kunnen rijden." Hierdoor kunnen 85.000 ouderen niet naar een ander land, vooral problematisch voor bewoners van randgemeenten. Verder liep het computersysteem dat was vernieuwd continue vast, en werd het pand in Rijswijk in brand gestoken. 

Nu gaat het vooral over prioriteiten stellen, geeft hij aan. "Vrachtwagenchauffeurs hebben bij ons de eerste prioriteit. En ik geef heel eerlijk toe, als het gaat over een tweede huisje in Frankrijk, of goedkoop tanken over de grens... Als we iedereen prioriteit geven, heeft niemand prioriteit."

De oud D66-voorman zit nu 100 dagen bij het CBR. "Het begrip uitdaging heeft een nieuwe dimensie gekregen", grapt Pechtold verder. 

Uitzending

Bekijk hier het hele fragment van de uitzending Jinek.

(Foto: uitzending Jinek)