Per 1 juni wijzigingen in het rijexamen bij IBKI (en CBR)

de nieuwe rijprocedure

Dit jaar is een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Rijprocedure B. Voor de beoordeling van de examens Fase 1b (rijproef), Fase 3a (stagebeoordeling) en de praktische begeleiding gaat IBKI uit van deze vernieuwde versie.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Het achteruit rijden van een aangegeven bocht stond al vermeld in de Rijprocedure. Dit houdt in dat deze bijzondere verrichting op dit moment al uitgevoerd moet kunnen worden tijdens het examen Fase 1b.

Ook rijexamen CBR aangepast

Omdat het recht achteruit rijden wederom is opgenomen, zal deze manoeuvre met ingang van 01 juni 2019 (in overeenstemming met het CBR) als één van de mogelijke bijzondere verrichtingen uitgevoerd moeten kunnen worden tijdens het examen Fase 1b (rijproef).

De wijze van beoordelen van de bijzondere verrichtingen staan genoemd in “Normen bij de uitvoering van de bijzondere verrichtingen tijdens de praktijkrit (rijproef)”. Deze zijn terug te vinden op de site van het IBKI.

De beschrijving van het recht achteruit in de rijprocedure B heeft tot gevolg dat deze oefening tijdens een stageboordeling of praktische begeleiding als nieuw aan te leren lesonderdeel gepresenteerd mag worden.

Nieuw in de bijscholing

Op 18 juni staat de WRM-bijscholing Rijprocedure op de agenda tijdens de Rijschooldag. Je kunt dan een bezoek aan de beurs combineren met een bijscholing. Deze wordt georganiseerd door De VerkeersAcademie en staat onder leiding van docent Riny Reijbroeck.

Bestel de nieuwe Rijprocedure

Bestel hier de nieuwe rijprocedure, zodat je op de hoogte bent.

De VerkeersAcademie heeft de volgende bijscholingen gepland in het land.

Rijschooldag in Den Bosch  dinsdag  18 juni

Nieuwegein  vrijdag  28 juni

Zwolle  woensdag  17 juli

Amsterdam  donderdag  18 juli

Nieuwegein  vrijdag  27 sep

Bel 030-6042514 om je aan te melden. Of laat hier je gegevens achter.