Per direct gezocht: 2000 vrachtautochauffeurs

De Sector Transport en Logistiek is hard op zoek naar tweeduizend nieuwe vrachtautochauffeurs. Door de aantrekkende economie en de vergrijzing onder de chauffeurs is er een groot tekort ontstaan.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Werving

Om nieuwe chauffeurs te werven houdt de sector wervingsavonden in het hele land en zijn ze een campagne gestart genaamd “Tweeduizend chauffeurs gezocht”. De kandidaten die door de wervingsprocedure komen, wacht een opleidingstraject waarvan negentig procent wordt vergoed door de transportsector. Tevens krijgen ze een baangarantie.

Utrecht

Met name in de provincie Utrecht is de vraag naar goed opgeleide chauffeurs groot. Projectleider Willem de Vries ziet een groeiende vraag in de regio. "Utrecht is een logistiek centrum van Nederland en daar zijn veel bedrijven die vacatures hebben voor chauffeurs", zegt hij tegen RTV Utrecht.

Snel papieren op zak

Dennis Rijken uit Houten is één van de chauffeurs die op deze manier zijn chauffeurspapieren heeft weten te behalen. Inmiddels is hij werkzaam bij Transportbedrijf Van Vliet in IJsselstein. "Binnen anderhalve maand heb ik al mijn papieren op zak. Als ik het allemaal zelf had moeten betalen, was ik wel een half jaar bezig geweest.”

In totaal zijn al 53 wervingsavonden geweest. Hieruit heeft de sector zo’n 1200 personen geselecteerd. De wervingscampagne gaat nog door tot april.