Politie tegen gedupeerden Verkeersschool Albregt:”Uw aangifte wordt ingetrokken”

De gedupeerden van de onlangs failliet verklaarde Verkeerschool Aalbregt kregen onlangs en email van de politie waarin stond dat de aangiftes tegen de rijschooleigenaar worden ingetrokken. Uit onderzoek was gebleken dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Navraag van het AD bij de politie wijst echter uit dat er intern een fout is gemaakt en de email niet verzonden had moeten worden.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Rijschooleigenaar Aalbregt wordt ervan beschuldigd dat hij zijn leerlingen in korte tijd veel geld liet betalen, om vervolgens afspraken niet na te komen en uiteindelijk te verdwijnen.  De rijschool verkocht zogenaamde ‘all you need-lespakketten’, voor 1.999 euro, waarmee leerlingen onbeperkt mochten lessen en examens mochten doen.

Falend beleid

Branchevereniging LBKR vindt dergelijke bedrijfsvoering onbegrijpelijk. Een woordvoerder van de branchevereniging:”Bedrijven kunnen failliet gaan, dat gebeurd in elke branche. Toch zijn er vele bedrijven die al jaren, soms al generaties lang, een gezonde bedrijfsvoering hebben en bekend staan om goede dienstverlening. Van tevoren, vooral voor een grotere, langer bestaande rijschool, is het goed in te schatten wat de inkomsten en uitgaven zijn, onze conclusie is dan ook dat hier echt sprake is van falend beleid. Een goede rijschool heeft alles op orde; een goede verzekering, degelijke auto, goede begeleiding en bijscholing en dat zie je terug in een hogere lesprijs. Volgens onze berekeningen hoort een lesprijs rond de 50 euro te zitten, deze rijschool zit daar ver onder!”

Aangiftes

De politie heeft inmiddels diverse aangiftes van gedupeerden opgenomen en bevestigde aan het AD te onderzoeken of Aalbregt zich inderdaad aan strafbare feiten schuldig heeft gemaakt. Toch ontvingen de gedupeerden deze week een email van de politie waarin zij aangaven geen verder onderzoek te doen, de aangiftes in te trekken en de gedupeerden door te verwijzen naar een curator.

Foutje

Nu blijkt dat die mail nooit verstuurd had moeten worden. ,,Dit bericht is te voorbarig en tevens niet afkomstig van het rechercheteam dat het onderzoek doet. Het onderzoeksteam wacht de bevindingen van de curator af”, meldt een woordvoerder van de eenheid Den Haag. De oorspronkelijke mail was afkomstig van de eenheid oplichting. Gedupeerden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de fout. ,,In mijn eerdere mail staat vermeld dat er op dit moment niet is gebleken dat er sprake is van een strafbaar feit. Ik moet dit rectificeren. Er wordt door de politie, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, nog steeds onderzocht of er sprake is van een strafbaar feit. Uw aangifte zal dus niet worden ingetrokken. Mijn excuus voor de verwarring.” Aldus de verstuurder van de email namens de politie.