Nieuws voor rijscholen

Rijbewijs

Poolse bestuurder met vals rijbewijs blijkt wel geslaagd voor rijexamen

donderdag 04 januari 2018 | Miranda Schenkhuizen

In Rijswijk werd gisternacht een Poolse man aangehouden tijdens een routinecontrole. Hij overhandigde de politie een vals rijbewijs maar bleek later wel een echt rijbewijs gehaald te hebben.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De poltie hield in Rijswijk routinecontroles toen ook de Poolse bestuurder langsreed. Ze bevolen de automobilist te stoppen en zijn rijbewijs te overhandigen. Hij liet een duidelijk vals rijbewijs zien. Hierdoor werd de man aangehouden voor valsheid in geschrifte en het rijden zonder rijbewijs.

Rijbewijs booit opgehaald

De politie onderzocht de zaak en toen bleek dat de man in Polen wel degelijk geslaagd was voor zijn rijexamen. Hij had zijn rijbewijs alleen nooit opgehaald. Wat hem ertoe heeft doen besluiten om dan maar rond te rijden met een vals exemplaar is onduidelijk. De politie laat in het AD weten de actie 'niet heel slim' te vinden.

De Poolse man wacht nu slechts een boete voor het in bezit hebben en gebruiken van valse documenten.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!