Prinsjesdag, wat verandert er voor uw rijschool?

Vandaag maakt het kabinet de plannen voor de begroting van 2016 bekend. De belangrijkste maatregelen zijn echter al uitgelekt. Wij zetten de maatregelen voor u op een rij.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Belastingmaatregelen

Er wordt met 5 miljard euro geminderd met de lasten op arbeid. “Werkenden krijgen zo meer te besteden en dat is weer goed voor de economie,” aldus het kabinet. Door de lastenverlichting en door het aantrekken van de economie kunnen er zelfs meer banen ontstaan dan verwacht, volgens werkgeversvoorman Hans de Boer. Het Lage Inkomens Voordeel (LIV) maakt het vanaf 2017 aantrekkelijk om mensen met een laag inkomen (tot 120% minimumloon) in dienst te houden. Er komt meer ondersteuning voor start-ups en MKB’ers. Vanaf 2017 komt daar 50 miljoen euro extra voor beschikbaar. Ook komt er een aanvullend actieplan voor MKB-financiering en wordt de regelgeving voor ondernemers vereenvoudigd, voor 2,5 miljard euro in deze kabinetsperiode. De minister van Economische Zaken, Henk Kamp, gaat verkopen dat hij meer ruimte biedt aan vernieuwende ondernemers.

Maatregelen voor uw portemonnee

Naast de maatregelen voor uw onderneming zijn er ook zaken uitgelekt die betrekking hebben op uw portemonnee. Er komt een verhoging in de arbeidskorting en inkomensafhankelijke combinatiekorting. Zo houdt u en andere consumenten meer over om uit te geven wat weer goed is voor de economie. In de uitgelekte Miljoenennota spreekt het kabinet van een ‘breed gedragen herstel’ van de economie. Bedrijven investeren weer, consumenten durven weer geld uit te geven en de huizenmarkt trekt aan. 

Bron: RTLZ