Regiotaxi's Gelderland slaan alarm

Het bedrijf ‘Personenvervoer Vijfstromenland’ slaat alarm over de toekomst van de sector personenvervoer. Zo is te lezen in dagblad de Gelderlander. Volgens het bedrijf is de huidige manier van aanbesteden slecht voor meerdere partijen. Het overheidsgeld, de taxibedrijven en de klanten.

VERJO

— Advertentie —

Zorgen

Personenvervoer Vijfstromenland - een combinatie van 8 taxibedrijven in Rivierenland - laten in brieven aan de gemeenten in de regio weten zich ernstige zorgen te maken over de toekomst van de dienstverlening van lokale taxiondernemers.

Verloren

Personenvervoer Vijfstromenland verzorgde het vervoer van de regiotaxi van 2001 tot 2012. In 2012 verloor het bedrijf de aanbesteding van het bedrijf Willemsen de Koning, dat afgelopen week failliet werd verklaard. Volgens bestuurder van Vijstromenland, Bernd Verbeek, komt dit omdat de aanbieding ‘volstrekt irreëel was’. Nu personenvervoer De vier Gewesten de aanbesteding heeft gewonnen, vreest Verbeek voor hen hetzelfde scenario.

Verantwoordelijk?

Op het moment zijn gemeenten niet verantwoordelijk voor de Regiotaxi, maar vanaf 2017 zullen Gelderse gemeenten verantwoordelijk worden voor collectief vraagafhankelijk vervoer (Regiotaxi). De Regiotaxi, zoals deze nu nog rijdt, zal dan komen te vervallen en plaats maken voor een nieuw systeem. En hoewel gemeenten op dit moment niet verantwoordelijk zijn voor de Regiotaxi is zij dat volgens Verbeek wel voor inwoners die zorg nodig hebben.