Nieuws voor rijscholen

Rijbewijs halen

Rijbewijs kwijt na drie keer dronken achter het stuur

dinsdag 11 juni 2019 | Miranda Schenkhuizen

Dat sommige automobilisten hardleers zijn blijkt maar weer uit het gedrag van een automobilist, die in maart voor de derde keer dit jaar met een slok op achter het stuur werd betrapt. De rechter in Roermond heeft nu bepaald dat de man zijn rijbewijs voorlopig niet terug krijgt.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Dat de man zijn baan als vertegenwoordiger dreigt kwijt te raken verandert daar niets aan. Het CBR heeft het rijbewijs van de Blerickenaar geschorst nadat hij in januari en begin maart al onder invloed had gereden. Toch stapte de man op 30 maart weer dronken in zijn auto.

Rijverbod

De agenten, die wisten dat de man een rijverbod had, hielden hem op Cypressenstraat in zijn woonplaats aan. De chauffeur zei dat zijn rijbewijs eerder was ingenomen maar dat hij weer mocht rijden. Hij zou thuis daarvan papieren als bewijs hebben. De politie ging mee naar zijn woning en slingerde hem daar weer op de bon voor dronken rijden. Een week later schorste het CBR de rijbevoegdheid. Het wil een onderzoek naar de rijvaardigheid en -bevoegdheid van de man.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!