Rijbewijs kwijt na drie keer dronken achter het stuur

Dat sommige automobilisten hardleers zijn blijkt maar weer uit het gedrag van een automobilist, die in maart voor de derde keer dit jaar met een slok op achter het stuur werd betrapt. De rechter in Roermond heeft nu bepaald dat de man zijn rijbewijs voorlopig niet terug krijgt.

VTO

— Advertentie —

Dat de man zijn baan als vertegenwoordiger dreigt kwijt te raken verandert daar niets aan. Het CBR heeft het rijbewijs van de Blerickenaar geschorst nadat hij in januari en begin maart al onder invloed had gereden. Toch stapte de man op 30 maart weer dronken in zijn auto.

Rijverbod

De agenten, die wisten dat de man een rijverbod had, hielden hem op Cypressenstraat in zijn woonplaats aan. De chauffeur zei dat zijn rijbewijs eerder was ingenomen maar dat hij weer mocht rijden. Hij zou thuis daarvan papieren als bewijs hebben. De politie ging mee naar zijn woning en slingerde hem daar weer op de bon voor dronken rijden. Een week later schorste het CBR de rijbevoegdheid. Het wil een onderzoek naar de rijvaardigheid en -bevoegdheid van de man.