Kabinet overweegt om toch eerder dan 20 mei te kunnen lessen

rijschool petitie

Het kabinet overweegt om mensen met contactberoepen, waar ook rij-instructeurs onder vallen, zo snel mogelijk weer aan het werk te laten gaan. Als de gezondheidsexperts daarvoor hun fiat geven, kan dat vóór 20 mei. Dat meldt het AD vandaag.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Die toezegging deed premier Rutte tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Als nieuwe wetenschappelijke inzichten meer ruimte bieden voor bedrijven waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden, sluit Rutte niet uit dat die eerder open kunnen. Deskundigen kijken momenteel of werken met mondkapjes soelaas kan bieden. ,,Als we ons allemaal aan de maatregelen blijven houden, dan kunnen we op verantwoorde wijze stappen zetten”, zei Rutte.

Rijscholen in Denemarken sinds maandag weer open

Hoe anders is het in Denemarken? Denemarken was het eerste land in Europa dat het normale leven lamlegde tegen corona. Dat betaalt zich nu uit. In Denemarken gingen in de week na Pasen de basisscholen en kinderdagverblijven weer open.

‘Het is belangrijk om Denemarken niet langer op slot te laten dan noodzakelijk’, zei de Deense premier Frederiksen bij de aankondiging van het nieuwe beleid. Behalve scholen mogen sinds maandag ook rijscholen hun diensten weer aanbieden, net als fysiotherapeuten en kappers. De Denen doen het uit zorg om de economie.