Rijlesdag voor jongeren met verstandelijke beperking groot succes

Het evenement Iedereen Mag Rijden, dat op 22 april georganiseerd werd in Blerick, om gehandicapte jongeren, die niet in aanmerking komen voor een rijbewijs, een rijervaring te geven, was een groot succes. Zowel deelnemers als de organisatie zien de behoefte om de dag vaker te organiseren.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Voor veel jongeren met een verstandelijke handicap is het onmogelijk hun rijbewijs kunnen halen. Een grote groep rijschoolhouders uit de omgeving Venlo heeft daarom een activiteit georganiseerd waarbij zij toch kunnen ervaren hoe het is om achter het stuur te zitten. De dag was bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor een rijbewijs. Aan de eerste editie van Iedereen Mag Rijden hebben ongeveer negentig jongeren vanaf 16 jaar deelgenomen. Volgens rijschoolhouder Wil Holthuijsen komen er geregeld jongeren bij hem die niet bekwaam zijn om het rijbewijs te halen. "Het is voor deze doelgroep een grote teleurstelling als zij te horen krijgen dat ze geen rijles kunnen krijgen", vertelt Holthuijsen aan 1limburg.

Groot succes

"Het is wettelijk niet toegestaan en hoe graag ze het ook willen, het gaat niet lukken al krijgen ze honderd lessen", voegt hij eraan toe. Om hen toch het gevoel te geven hoe het is om in de auto te zitten, heeft een grote groep rijschoolhouders een speciale dag georganiseerd waar deze jongeren een 'rijles' kunnen krijgen. Na de praktijkervaring hebben alle kandidaten een certificaat met een foto ontvangen.
De rijlesdag zal wegens succes naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar weer plaatsvinden.

 

Hier meer »