Rijschoolvandaag test de nieuwe Hyundai i10

De rijschoolbranche maakt steeds vaker gebruik van kleinere en goedkopere lesauto’s. Logisch, want hoe goedkoper de auto, hoe hoger de marge op de lesprijs. Wat dat betreft is het goed nieuws dat de nieuwe Hyundai i10 door het CBR is goedgekeurd als examenauto. Daarmee is deze hippe auto ideaal tijdens de rijlessen.

VERJO

— Advertentie —

Gratis dubbele bediening

Financieel is de Hyundai i10 de juiste keuze. Je geeft al les in een i10 vanaf iets meer dan 10 duizend euro. De meest luxe versie kost duizend euro meer. En dan is hij ook helemaal af; met elektrische ramen, bluetooth, automatische airco, mooie bekleding en veiligheidssystemen als 6 airbags, ABS en ESP. Én ingebouwde dubbele bediening van Peter Claassen in Waalwijk.

Rijeigenschappen

De rijeigenschappen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het onderstel is goed afgewerkt en de auto heeft een heel stabiele wegligging.

Afwerking

Wat verder opvalt is dat Hyundai de auto zeer goed afgewerkt heeft. Als je er in zit, heb je het gevoel in een luxe middenklasse auto te zitten. Het dashboard ziet er netjes uit, de gebruikte kleuren en materialen geven een speels en modern effect. Het zicht in de spiegels is uitstekend. Vooral de buitenspiegels zijn zo gemaakt, dat de leerling grote kijkhoeken heeft.
Het zicht in de dode hoek linksvoor is goed. Bij de Hyundai i10 is de raamstijl namelijk ver genoeg van de bestuurder geplaatst om er makkelijk omheen te kunnen kijken.

Motor en uitrusting

De prestaties van de 1.0 benzinemotor zijn goed. Bij lage of hoge toeren draait de motor rustig, het koppel is altijd voldoende. Vergeleken met andere auto’s uit deze klasse beschikt de Hyundai i10 over comfortabele en fijne stoelen. De stoelen voelen stevig aan en bieden voldoende steun. Ook is de gebruikte stof van degelijke kwaliteit.

Veiligheid

De i10 scoort uitmuntend als het gaat om veiligheid. Naast de 6 airbags, ESP en ABS is er het Vehicle Stability Management. Dit laatste helpt door stuurcorrecties een slip te voorkomen.

Goede lesauto

De Hyundai i10 is een goede lesauto voor diegenen die op zoek zijn naar een kleine 5-deurs auto. Want hij is veilig, heeft een goede zit en heeft een zeer lage kilometerkostprijs. Hierdoor is de investering snel terugverdiend.

In levende lijve op De Nationale Rijschoolbeurs

Benieuwd naar de nieuwe i10 van Hyundai?
Hij is te zien op De Nationale Rijschoolbeurs, zondag 7 september a.s. in Nieuwegein.