RIS-praktijkboek VekaBest up-to-date

veka best

Voor beginnende en ervaren RIS-instructeurs is het RIS-praktijkboek van VekaBest perfect uitgebreid met nieuwe praktische controle-oefeningen. Daar worden leerlingen, rijinstructeurs, rijschoolhouders én CBR-examinatoren vrolijk van. *Advertorial*

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

De nieuwste versie van het praktijkboek voor de Rijopleiding in Stappen (RIS) is geheel herzien en is inmiddels zeer enthousiast ontvangen door de rijschoolbranche. 

Het RIS-team van VekaBest heeft het praktijkboek kritisch tegen het licht gehouden en aangepast aan de huidige tijd en heeft o.a. ADAS-systemen in het praktijkboek opgenomen. Ook is het praktijkboek nu geschikt gemaakt voor de automaatopleiding.

Praktijkboek

Jarenlang hebben veel leerlingen met volle tevredenheid het RIS-praktijkboek van VekaBest voor hun praktijkopleiding gebruikt. Het praktijkboek wordt gewaardeerd om de begrijpelijke taal en de overzichtelijk opbouw. 

Voor uw leerlingen is dat prettig; op die manier is het voor hen gemakkelijker om zich voor te bereiden op de komende rijlessen. Daaraan is niets veranderd.

Vernieuwingen

Vernieuwd in het RIS-praktijkboek is de toevoeging van ADAS-systemen. De moderne auto kent steeds meer geavanceerde hulpsystemen die de bestuurder helpen bij zijn verkeerstaak. Voor de rijinstructeur de schone taak deze hulpsystemen in de praktijkopleiding op te nemen en de leerling er kennis mee te laten maken. 

De herziene versie van VekaBest maakt uw taak nu een stuk gemakkelijker. De meest voorkomende ADAS-systemen zijn overzichtelijk in het praktijkboek opgenomen met een heldere uitleg. 

Controle oefeningen

Wat het RIS-praktijkboek van VekaBest uniek maakt, zijn de controle-oefeningen. Overzichtelijk en gegroepeerd per script zijn een groot aantal oefeningen beschreven die u met uw leerling zou kunnen doen om het script aan te leren, eigen te maken en te veralgemeniseren. Deze unieke oefeningen worden zeer gewaardeerd door leerlingen, rijinstructeurs en examinatoren. 

Deze controle-oefeningen zijn nu uitgebreid met nieuwe oefeningen gebaseerd op de ADAS-systemen. Met het vernieuwde boek leert uw leerling al spelenderwijs deze systemen kennen. 

Automaatopleiding

Wat ook vernieuwd is, is dat het VekaBest-praktijkboek nu gebruikt kan worden voor de automaatopleiding. Hoewel de meeste lesauto’s schakelbakken zijn, zien we – door de opkomst van elektrisch rijden – steeds meer rijscholen overschakelen naar de auto met automatische versnellingsbak. Het praktijkboek is hierop nu aangepast. 

Duidelijk is de afwijkende regel voor de automaat weergegeven. De leerling zal dit gelijk herkennen aan het icoontje ‘automaat’. Voor de ‘schakelleerling’ is gelijk duidelijk dat het niet voor hem is bedoeld.

  • Begrijpelijk en overzichtelijk! Het praktijkboek wordt gewaardeerd om zijn begrijpelijke taal en overzichtelijke opbouw.
  • Unieke controle-oefeningen! Overzichtelijk en gegroepeerd per script zijn een groot aantal oefeningen beschreven die u met uw leerling kunt doen om het script aan te leren, eigen te maken en te veralgemeniseren.
  • Nu ook voor de automaat! Het praktijkboek beschrijft de afwijkende regels voor de automaat en is nu perfect te gebruiken voor de automaatopleiding.
  • Nieuwe toevoegingen van ADAS-systemen! Overzichtelijk zijn de ADAS-systemen in het praktijkboek beschreven.

Kortom, een praktisch en modern praktijkboek, geschikt voor iedere praktijkopleiding.

Meer informatie? Neem contact op met VekaBest Verkeersleermiddelen. Telefoon: 040-2140080 of via e-mail: info@vekabest.nl