Roemeense man rijdt zonder rijbewijs in gammele auto met bevroren ruiten

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een Roemeense man aangehouden. Hij reed met een bevroren voorruit over de Centraleweg in Geertruidenberg. Na controle bleek hij ook nog eens geen rijbewijs te bezitten.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De Roemeen reed dinsdagnacht rond halfvier over de Centraleweg in Geertruidenberg, De voorruit van zijn auto bleek geheel bedekt met een laag ijs. Toen de bestuurder de politie zag  stopte hij snel bij een tankstation en begon met een doekje zijn voorruit te krabben. Veel te laat natuurlijk, want de politie had al gezien dat hij met bevroren ruiten gereden had.

Geen rijbewijs

Na controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daar hielden de overtredingen echter niet bij op want hij reed ook nog eens met een verlopen kentekenplaat, met vier gladde banden en zijn achterverlichting was stuk.

In beslag genomen

Vanwege deze overtredingen is de man opgepakt. Hij mocht op het politiebureau 700 euro aan verkeersboetes contant afrekenen. Zijn auto is vanwege de belabberde staat en het verlopen kenteken in beslag genomen.