Schultz gaat regels voor oudere automobilisten niet verscherpen

Minister Schultz vindt het vreselijk dat een 87-jarige spookrijder in Limburg een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt, maar past de regels niet aan, zo meldt het NOS. De keuringsleeftijd voor ouderen blijft voorlopig op 75 jaar staan.

VTO

— Advertentie —

De regels voor het intrekken van een rijbewijs van oudere automobilisten worden niet verscherpt. "In algemene zin rijden ouderen niet slechter en zijn er geen aanwijsbare redenen om het rijbewijs eerder in te trekken", zegt de minister naar aanleiding van het ongeluk in Limburg

Langer gezond en vitaal

Ouderen zijn langer gezond en vitaal. Daarom heeft het kabinet enkele jaren geleden besloten om de keuringsleeftijd te verhogen naar 75 jaar. Voorheen was dat 70 jaar. De minister zegt dat ouderen niet opmerkelijk veel ongelukken veroorzaken. Daarom is zij niet van plan om maatregelen te nemen, zo meldt het NOS.

Ingrijpen door familie

Schultz benadrukt dat de rijvaardigheid na vijf jaar wel opnieuw getest moet worden. Ook de familie van ouderen kan regelen dat ouders of grootouders niet meer mogen rijden. "Als familie zegt dat het niet meer goed gaat met vader of moeder, of dat ze ziek zijn en medicijnen gebruiken, kan eerder worden ingegrepen", aldus de minister.

Een video met Minister Schultz hierover is te zien op de website van het NOS (bron).