Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt door roekeloos scheurgedrag

Een flink aantal mensen zijn dit weekend hun rijbewijs kwijtgeraakt door hun roekeloos rijgedrag. De grootste overtreders reden ruim 100 kilometer te hard op een weg waar maar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Loon op Zand

Agenten hielden zondagavond een controle op de N261 bij Loon op Zand. Ze stonden er net twee minuten toen de automobilist voorbij scheurde, vermeldden de agenten op Facebook. De man reed met 193 kilometer per uur over de provinciale weg, waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur is. De man mocht direct zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij zijn rijbewijs was vergeten, moest hij ook zijn auto laten staan. De bestuurder mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Emmen

Ook in Emmen heeft zondag een man zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij door de politie betrapt werd op zijn snelheid. De 29-jarige bestuurder reed 140 kilometer per uur op de rondweg in Emmen, waar slechts 70 kilometer per uur is toegestaan. Op Twitter meldt de politie dat de officier van justitie over zijn straf mag beslissen.

Nijmegen

In Nijmegen zijn zaterdag op zondag maar liefst drie hardrijders hun rijbewijs kwijtgeraakt door hun scheurgedrag. De politie hield daar een alcohol- en snelheidscontrole op de Wijchenseweg en de Prins Mauritssingel. Een automobilist reed 104 kilometer per uur, twee anderen 151 kilometer per uur. Op beide wegen mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden.