Snelheidslimiet van 130 km per uur in Duitsland gaat niet door

snelweg duitsland

Duitsland krijgt voorlopig geen maximumsnelheid op de Autobahn. Het voorstel voor een algemene snelheidslimiet op snelwegen in Duitsland, is in de Federale Raad van tafel geveegd.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Het voorstel van de Milieucommissie om een ​​maximale snelheid van 130 kilometer per uur toe te voegen aan de geplande wijzigingen in de verkeersregels kreeg geen meerderheid in Berlijn. 

Eén limiet voor alle snelwegen stuitte echter op weerstand van de Unie en minister van Transport Andreas Scheuer ( CSU ). Het voorstel werd met ruime meerderheid verworpen in de Bondsraad. 

Eerder mislukt

In de Bondsraad zijn alle zestien deelstaten vertegenwoordigd.  Het was al duidelijk dat de meeste leden tegen een limiet zouden stemmen. Al eerder mislukte dit voorstel van De Groenen, afgelopen oktober. De meeste SPD-Kamerleden stemden hiertegen. 

Maar het onderwerp blijft op de agenda terugkomen. Ook al houden de Duitsers van hun vrijheid op de snelheid om hard te rijden, steeds meer mensen steunen een snelheidslimiet. Zelfs de ADAC, de Duitse ANWB, heeft zich opengesteld voor debat en onderzoek en stelt zich nu neutraal op.