Snorscooter naar de rijbaan - Dealers en BOVAG niet blij

Minister Schultz is bezig de regels te veranderen zodat snorscooters door gemeenten van het fietspad geweerd kunnen worden. Scooterdealers en Brancheorganisatie BOVAG zijn niet blij met deze ontwikkeling.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Bestuurders van snorscooters zullen helmplichtig worden wanneer ze de rijbaan op moeten.

Dealers

Scooterdealers Mike Beumer reageert op de ontwikkelingen: “Ik ben benieuwd of snorscooteraars zullen overstappen. Zullen zij een helm op willen en durven ze tussen de auto’s te rijden. Ik denk dat een hoop mensen die stap niet durven te nemen.” 

BOVAG

Bij de BOVAG vrezen ze voor de veiligheid van scooteraars. Vooral het grote snelheidsverschil met auto’s baart de brancheorganisatie zorgen. Waar snorscooters 25 kilometer per uur rijden, gaan auto’s vaak 50 kilometer per uur. Dit is een enorm snelheidsverschil. Paul de Waal van de BOVAG vertelt verder: “Honderdduizenden mensen hebben gekozen voor een snorfiets en dat is niet voor niks. Je dreigt op deze manier een hele categorie de nek om te draaien.” De Waal vindt dat steden juist meer moeten doen om mensen op tweewielers te krijgen. Fiets, elektrische fiets of snorscooter. Je moet het stimuleren in plaats van te ontmoedigen. Volgens De Waal moet je naar infrastructuur en handhaving kijken. Het is te makkelijk en ineffectief om maar naar één categorie te kijken.