Spookrijder wil vriend helpen met startkabels op A4, rijbewijs ingevorderd

spookrijder leiden

Een bijzondere gevaarlijke vorm van vriendschap op de A4 bij Leiden dinsdagavond. Een vrouw wilde een vriend helpen die was gestrand op de snelweg en reed op de vluchtstrook tegen het verkeer in, om bij de auto te komen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Op de hoofdrijbaan stond een voertuig met pech, schrijft Politie Leiden Zuid. De automobiliste wilde haar vriend helpen en besloot om vanaf de parallelbaan naar de man te rijden. 

Spookrijden

'Op de plek waar de parallelbaan en de hoofdrijbaan bij elkaar komen besloot de automobiliste om de auto te keren en tegen het verkeer in over de vluchtstrook naar de man te rijden. Dit deed ze om zo de startkabels te kunnen aansluiten op de auto.' De politie spreekt van een bijzondere situatie.

'Het was een stukje van 200 meter maar het is uiteraard levensgevaarlijk om dat te doen. Het rijbewijs van de vrouw is dan ook meteen ingevorderd', geeft de politie aan. 'Haar rijbewijs zal worden opgestuurd naar het CBR waar ze is aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek. Daarnaast heeft ze ook nog een boete gekregen voor het spookrijden.'

Een berger heeft beide voertuigen opgehaald. Het probleem van de auto met pech was uiteindelijk niet eens een lege accu, maar een storing in een van de filters. Het spookrijden was dus ook nog eens voor niks. 

Politie Leiden Zuid