Steeds meer openstaande vacatures in de transportbranche

Het gaat steeds beter met de transportbranche. Dit blijkt uit het aantal vacatures ten opzichte van het aantal ingevulde arbeidsplaatsen. De werkgelegenheid in de transportbranche stijgt en daarvan profiteert ook de rijschoolbranche.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het aantal vacatures ten opzichte van het aantal ingevulde arbeidsplaatsen is sinds het derde kwartaal van 2008, de periode waarin de financiële crisis echt losbarstte, niet meer zo hoog geweest. Dit meldt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Openstaande vacatures

Steeds meer logistieke bedrijven zoeken nieuw personeel. TLN heeft op basis van eigen onderzoek geconstateerd dat één op de vijf logistieke bedrijven één of meer vacatures open heeft staan. Het onderzoek was vooral gericht op de economische ontwikkelingen in de transportsector. Ondanks de mindere maanden en de uitdagende marktomstandigheden, is de positie van bedrijven in de transportbranche verbeterd en het ondernemersvertrouwen is gestegen. 

Positieve vooruitzichten

TLN constateert wel dat de bedrijvigheid in het eerste kwartaal wat lager was dan in de laatste maanden van 2015. De daling is evenwel gering en de vooruitzichten blijven positief. Ondernemers melden dat de orderportefeuilles voor de komende periode goed gevuld zijn.