Nieuws voor rijscholen

Fraudeurs

Steekpartij bij theorie-opleider: 4 jaar cel

vrijdag 03 februari 2017 | Miranda Schenkhuizen

In Antwerpen heeft de rechtbank een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 2 voorwaardelijk. De man ging door het lint bij een theorie-opleider in Antwerpen en heeft daar twee mensen verwond. Dit meldt onze Belgische website RijschoolVandaag.be

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

Wat gebeurde er?

De man werd in september samen met twee anderen door theorie-opleider “Zekerslagen.be” op straat gezet omdat ze ruzie maakten over een zitplaats in het cursuslokaal.

Anderhalf uur later kwam de verdachte terug naar de rijschool om zijn 100 euro inschrijvingsgeld terug te eisen. Hij was niet geslaagd doordat hij de les niet had kunnen volgen beweerde hij. De uitbater weigerde het inschrijvingsgeld terug te geven waarna de man begon te schreeuwen en te duwen.

Messteken

Doordat hij zijn inschrijvingsgeld niet terug kreeg pakte de man als reactie hierop een mes en verwonde de uitbater aan zijn schouder en zijn buik. Een medewerker probeerde het mes afhandig te maken maar liep hierbij snijwonden aan zijn hand op.

De uitbater werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij nog in levensgevaar verkeerde. Hij had een snijwond aan zijn schouder opgelopen van 17 cm en een steekwond van 3 cm in zijn buik.

De verdachte man van Afghaanse afkomst werd één dag na de feiten opgepakt bij zijn werkgever in Balen. Hij ontkende eerst nog de feiten maar beweerde daarna dat hij de uitbater “per ongeluk” gestoken had.

De rechtbank ging niet in op zijn verhaal en veroordeelde de man tot 4 jaar cel, waarvan 2 voorwaardelijk.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!