Subsidiepot voor elektrische auto erg populair: na 1 dag bijna 50% aangevraagd

tesla

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) opende woensdag 1 juli en bleek erg populair. De pot was na 1 dag al voor de helft leeg. Bijna 4,5 miljoen van de 10 miljoen euro subsidie voor nieuwe elektrische auto's is al aangevraagd.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het budget voor nieuwe elektrische personenauto’s is € 10 miljoen en voor gebruikte elektrische personenauto’s € 7,2 miljoen. De overheid wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen. Uit de cijfers die het RVO gisteren bekend maakte, wordt duidelijk dat vooral nieuwe auto's gewild zijn. 

Aantrekkelijk

Gebruikte elektrische auto's zijn duidelijk minder gewild. Daar is nog maar € 572.000 aangevraagd van de ruim 7 miljoen. 

Het kabinet wil rijden met volledig elektrische kleine en compacte middenklasse personenauto’s aantrekkelijker maken. Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen broeikasgassen uit. Ze zijn daarnaast energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen bij aan schone lucht. Met de subsidie, de lagere gebruikskosten en de vrijstelling van wegenbelasting tot 2025 moet een elektrische auto aantrekkelijk worden gemaakt.