Tips voor een goede rijschool website

Voor het aantrekken van nieuwe leerlingen is het hebben van een goede website van belang. Je eigen website is een plek waar je informatie kunt geven en kan laten zien waarom jouw rijschool de beste keuze is. Benut het moment waarop potentiële leerlingen je website bezoeken zo goed mogelijk door gebruik te maken van deze tips.

VTO

— Advertentie —

De homepage

De eerste indruk telt! Laat op je beginpagina daarom zien wat je als rijschool uniek maakt. Is het je lesauto, lesmethode of zijn het misschien je aantrekkelijke prijzen? Probeer naast het bieden van informatie potentiële leerlingen te overtuigen om voor jouw rijschool te kiezen. Motiveer ze contact op te nemen door ze bijvoorbeeld een gratis proefles, tijdelijke korting of iets extra's aan te bieden. Je homepage is verder een plek om referenties en social media activiteiten te stimuleren. Dit doe je door het gebruik van social media buttons/inhoud op je beginpagina. 

Goede teksten

Denk goed na over wat je websitebezoekers zouden willen weten. Zorg ervoor dat de teksten die je schrijft makkelijk leesbaar zijn voor jongeren. Laat lastige vaktermen achterwege en deel de tekst op in kortere alinea’s. Hou bij het schrijven van je teksten ook rekening met Google. Gebruik termen waarop jij gevonden wilt worden in de zoekmachine. Kies voor één pagina één zoekterm en laat deze op meerdere plekken op de pagina terugkomen. In de titel, kopjes en teksten bijvoorbeeld.  

Laat referenties zien

Vraag geslaagde kandidaten om een stukje te schrijven over hun ervaringen met jouw rijschool en plaats deze op je website. Het maakt je website een stuk persoonlijker en positieve referenties doen het vertrouwen in je rijschool groeien bij potentiële leerlingen. 

Gebruik video

Tegenwoordig is video niet meer weg te denken. Vooral jongeren kijken ze veelvuldig op social media en videowebsites. Met een video over je rijschool kan je hier mooi op inspelen. Vertel in deze video wat over je rijschool en laat je gezicht zien. Het is voor potentiële leerlingen een leuke manier om op deze manier online kennis met je te maken. 

Zorg voor een mobiele website

Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon. Zorg ervoor dat je website ook goed op deze apparaten te bekijken is. Vooral jongeren gebruiken hun telefoon vaak om internetpagina’s te bezoeken. Het is een gemiste kans wanneer je website dan niet goed werkt. 

Prijzen

Denk goed na over de tarieven die je laat zien op je website. Zoek balans en zorg voor duidelijke (pakket)prijzen. Het is verder van belang dat je pagina er netjes uit ziet en alles duidelijk is. Geef er ook aan wat je verschillende pakketten inhouden en hoe de betaling in z’n werk gaat.

Contact

Zorg ervoor dat potentiële leerlingen makkelijk contact met je op kunnen nemen. Hou de drempel laag en biedt ze verschillende mogelijkheden aan. Voeg naast een e-mail adres en telefoonnummer ook een Whatsapp nummer toe. Waar jongeren vroeger nog belden, is dit tegenwoordig grotendeels vervangen door Whatsapp.